Tattoo verzorging:

Essentieel voor een mooie tattoo

De juiste tattoo verzorging is ontzettend belangrijk voor het uiteindelijke resultaat: een mooie tattoo. Daarom vertellen we mensen altijd precies hoe ze hun nieuwe tattoo moeten verzorgen.

De juiste tattoo verzorging: hoe doe je dat?

De eerste stappen voor de juiste tattoo verzorging zetten we al in onze tattoo shop. Daar besteden we buitengewoon veel aandacht aan de hygiëne van onze ruimte en apparatuur. We werken uitsluitend volgens de scherpe regels van de GGD, zorgen altijd voor een goede voorlichting en hebben de beste producten op het schap staan die jij nodig hebt voor een goede tattoo verzorging.

Nadat de tattoo is gezet, verzorgen wij de plek met een zalf en verbinden de tattoo met folie. Deze laat je er in ieder geval 4 uur opzitten, zo geef je de huid genoeg tijd om even te rusten. Wanneer het folie eraf mag, zorg je ervoor dat je handen zijn ontsmet. Dan was je de tattoo voor de eerste keer, wat je vanaf dat moment 1 maal per dag doet. Dep daarna de tattoo voorzichtig droog met een schone, droge handdoek en vervolgens smeer je de tattoo in met Bepanthen baby zalf. Het invetten herhaal je in ieder geval 6 tot 8 maal per dag. Het is belangrijk dat de tattoo gedurende de hele dag vet blijft!

tattoo-verzorging

Wat mag wel en wat niet?

Je nieuwe tattoo is te vergelijken met een schaafwond: de huid is beschadigd waardoor je tattoo erg kwetsbaar is voor infecties. Zorg er daarom voor dat je de eerste 14 dagen niet met je nieuwe tattoo in de zon komt. Kom je daarna met je tattoo in de zon, smeer je tattoo dan in met een goede zonnebrandcrème. Gebruik nooit een wonddesinfectiemiddel zoals Sterilon of Betadine op je nieuwe tattoo. En ook ogenschijnlijke, steriele middelen als pleisters of verband mag je niet gebruiken.

Douchen met je nieuwe tattoo is geen enkel probleem. Gebruik ook geen geparfumeerde douchegel maar Unicura om de tattoo schoon te maken. Zwemmen daarentegen mag niet; je nieuwe tattoo mag niet in contact komen met chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater. Ook een saunabezoek kun je in de herstelperiode wel vergeten.

Na een tijdje kan je nieuwe tattoo gaan jeuken en dat is een goed teken. Maar wat je ook doet: niet krabben! Let ook op met de kleding die je aantrekt. Wollen kleding kan bijvoorbeeld snel kriebelen en er kunnen haartjes aan de nieuwe tattoo blijven kleven. Ook strakke of vuile kleding moet je niet aantrekken tijdens het helingsproces.

Na 2 tot 6 weken is de huid voldoende geheeld. Vanaf dit moment mag je weer alles doen wat je voorheen ook deed. Na 4 weken vragen we je een foto te maken en deze te appen/mailen zodat we het resultaat te bekijken. Mocht de tattoo moeten worden bijgekleurd, dan zullen we hier ook direct een afspraak voor maken: en gratis bijwerken.

Bereik ons hier:

Telefoonnummer

024-3971900

Email

info@the-mean-machine.nl

Adres

Herwendaalseweg 43 6562AH GROESBEEK

Openingstijden

We werken uitsluitend op afspraak. 

Heb je vragen over tattoo verzorging?

Wil je meer weten over tattoo verzorging? Of wil je zeker weten dat je zelf de juiste tattoo verzorging toepast? Laat het ons weten, dan vertellen we je er meer over! Twijfel je over het helingsproces of over de tattoo verzorging? Neem dan altijd contact met ons op!