De nazorg van jouw permanente make-up behandeling

Met permanente make-up kom je op elk willekeurig moment goed voor de dag. Het is dus geen wonder dat permanente make-up nog steeds in populariteit wint. Om het beste resultaat te krijgen, moet je na de behandeling goed voor je permanente make-up zorgen; hier vertellen we je er meer over.

Hoe verzorg je permanente make-up?

De nazorg voor je pas gezette permanente make-up is erg belangrijk om het allerbeste resultaat te krijgen, net als bij een nieuwe tattoo. Er zijn dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en die zetten we graag even voor je op een rijtje.

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond, net zoals een nieuwe tattoo. Een verkeerde behandeling kan dus leiden tot infecties en littekenweefsel. Daarom is het belangrijk dat je de nazorg van je permanente make-up goed en nauwkeurig uitvoert.

Direct na de behandeling kan de huid rondom de permanente make-up er wat dik of donker uitzien. Maak je geen zorgen, dit is heel normaal. Na een paar dagen neemt de eventuele zwelling af en gaan je wenkbrauwen, je permanente eyeliner of je andere vorm van permanente make-up er steeds beter en natuurlijker uitzien.

In de week die volgt zijn er een aantal dingen die je niet mag doen:

  • Bescherm jezelf tegen de zon. Kom je in de zon? Draag dan in ieder geval een pet en zonnebril.
  • Vermijd contact met chloorhoudend en natuurwater. Een saunabezoekje zal ook even moeten wachten.
  • Breng de eerste twee weken geen make-up aan over het behandelde gebied.
  • Komen er korstjes? Niet krabben!
  • Was je PMU één maal per dag met Unicura. Dep na het wassen de PMU droog met een schone, droge doek.
  • Smeer tijdens het helingsproces de PMU in met zalf speciaal voor permanente make-up. Zorg dat de PMU de hele dag voorzien is van een laagje vet. En ook belangrijk: laat niemand anders de zalf gebruiken!
  • Gebruik géén Sterilon, Betadine of andere wonddesinfectiemiddelen.

Tijdens de nazorg is het allerbelangrijkste dat je je gezonde verstand gebruikt. Weet dat de behandelde plek te vergelijken is met een open wond dus bescherm die ook als zodanig. Uiteraard zullen we je voor, tijdens én na de permanente make-up behandeling goed over informeren!

Bereik ons hier:

Telefoonnummer

024-3971900

Email

info@the-mean-machine.nl

Adres

Herwendaalseweg 43 6562AH GROESBEEK

Openingstijden

We werken uitsluitend op afspraak. 

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over de nazorg van jouw permanente make-up behandeling? Neem dan contact met onze shop en boek meteen je afspraak!

× Hoe kan ik je helpen?